A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Онлайн-нарада для заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи “Організація дистанційного навчання: проблеми та шляхи їх вирішення”

Дата: 14.09.2022 20:27
Кількість переглядів: 503

14 вересня відділом освіти Решетилівської міської ради спільно з Центром професійного розвитку педагогічних працівників було проведено онлайн-нараду для заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи “Організація дистанційного навчання: проблеми та шляхи їх вирішення”.

 

Основна увага освітян під час наради була зосереджена на правильній організації навчального процесу в рамках дистанційності. Ця форма навчання вже тривалий час використовується школами Решетилівської громади, проте потребує постійного вдосконалення та моніторингу як з боку відділу освіти, так і колективів ЗЗСО.

 

Запорукою успішного і повноцінного навчання є педагогіка партнерства, яка передбачає розвиток максимально продуктивних та здорових відносин між усіма учасниками освітнього процесу. Не слід забувати, що будь-яка форма навчання – очна, змішана чи дистанційна – потребує різного підходу до подачі знань. Від цього залежить якість освіти та її доступність.

 

Зокрема, про це у своєму виступі говорила заступник директора з навчально-виховної роботи ОЗ “Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника” Юлія Григоренко. Якщо вчитель хоче створити якісний освітній простір, він має прикласти для цього всі зусилля. Надто – якщо мова йде про дистанційне навчання, оскільки ключовим тут є зворотній зв'язок.

 

Про особливості роботи в додатку Google клас та технічні моменти користування освітніми платформами розповів консультант ЦПРПП Ігор Коваленко. Він наголосив на аспектах синхронного та асинхронного дистанційного навчання, вимогах до діяльності вчителів, санітарного регламенту та ін. Також запропонував колегам пройти навчання в Академії цифрового розвитку Google.

 

В числі іншого під час наради обговорили питання підвезення здобувачів освіти та харчування в закладах.

 

Начальник відділу освіти Алла Костогриз закликала освітян до злагодженої та системної роботи, організації навчального процесу на високому рівні, а також пообіцяла підтримку з боку відділу освіти та ЦПРПП.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень