A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

DECIDE – співпраця, допомога, підтримка!

Дата: 03.10.2022 11:54
Кількість переглядів: 359

DECIDE – це швейцарсько-український проєкт «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», який  має на меті допомогти жителям територіальних громад долучитися до демократичного врядування та отримати рівний доступ до якісної освіти.

У 2021 році Решетилівська громада стала однією з тих, яка підписала із DECIDE Меморандум про співпрацю та стала частиною великої, дружньої команди громад-партнерів. Разом з цим для відділу освіти проєкт став твердою опорою, а також майданчиком для реалізації багатьох задумів, ідей, професійного росту освітян та широкого кола можливостей для наших дітей. Зокрема вже зараз можна виокремити кілька напрямків роботи, де участь в проєкті відіграла ключову роль.

  • Стратегія розвитку освіти громади – це пошук та ґрунтовний аналіз  потенційних шляхів розвитку галузі освіти громади. Робоча група, до складу якої увійшли 18 учасників Решетилівської ТГ, розпочала свої засідання у серпні 2021 року та вже має перші напрацювання. 

  • Впровадження системи HACCP у школах – це дотримання стандартів та вимог безпечного харчування на харчоблоках. Завдяки швейцарсько-українському проєкту DECIDE кожен керівник закладу освіти  громади у жовтні 2021 року отримав відповідний пакет документів (інструктивні матеріали, типові журнали тощо) для застосування в роботі. 

  • Підтримка дітей з числа ВПО – це гуманітарна допомога від DOCCU та PHZH International Projects in Education. Діти, які вимушено переїхали до Решетилівської громади та виявили бажання навчатися в місцевих закладах освіти отримали канцелярське приладдя та спортивний інвентар. Кошти на придбання цих товарів для громад-партнерів були зібрані під час благодійної акції We Stand With Ukraine у місті Цюріх.

  • Summer Clubs "Ми вдома в Україні" стали відкриттям літа для закладів освіти Решетилівської громади. Канікули для 535 дітей Решетилівської громади завдяки DECIDE пройшли активно, творчо, на позитиві. А супровід, консультування та обладнання зробили літні клуби яскравими, затишними, доступними. В рамках проєкту громада отримала величезну кількість матеріалів та інвентаря.  У підсумку наша Решетилівська ТГ стала однією із переможців у номінації "Активні громадяни – успішна країна".

  • Створення піклувальної ради є одним із напрямків Стратегії розвитку освіти в рамках проекту DECIDE, та має на меті забезпечувати ефективну взаємодію закладів освіти з органами місцевого самоврядування, науковою громадськістю, громадськими організаціями, фізичними та юридичними особами задля вирішення перспективних завдань освіти, залучення фінансових ресурсів тощо. У серпні цього року було сформовано склад ПР, до якої увійшли 11 активних та небайдужих до питань освіти громадян. 

  • Курс "Навчаємось жити в громаді" у 2021-2022 році був пілотним КЗВ для двох опорних закладів освіти – Решетилівського ліцею ім. І.Л.Олійника та Покровського ЗЗСО І-ІІІ ст. В рамках проєкту було виділено 21 тис. грн. для соціальних міні-проєктів від учнівських команд опорних закладів: "Коло спілкування" – Змістовне дозвілля та "Шкільна медіа-студія".  Проєкти  будуть реалізовані до кінця 2022 року. З вересня цього року стартувала "друга хвиля" курсу, оскільки тепер він впроваджений в усіх закладах освіти Решетилівської ТГ. Педагоги успішно пройшли навчання з методики викладання КЗВ та отримали  набори канцелярії від DECIDE. 

  • Шкільний громадський бюджет – в Решетилівській громаді на голосування було подано 31 проєкт. Бюджет: Решетилівська міська рада – 235 тис. грн, кошти гранту в рамках швейцарсько-українського проєкту – 550 тис. грн. Завдяки партнерській ініціативі від DECIDE школи отримають все необхідне обладнання та матеріали для реалізації проєктів-переможців.

Хочеться наголосити, що деякі напрямки роботи та підтримки з боку проєкту DECIDE здійснюються поза Меморандумом про співпрацю. Наприклад, підтримка дітей з числа ВПО та організація літніх клубів, що є особливо важливим в умовах воєнного стану.

Робота в рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE триває і є мотиватором до позитивних змін в системі освіти Решетилівської громади.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень