A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Про проведення XХІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

Дата: 20.10.2022 12:17
Кількість переглядів: 156

З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури 9 листопада 2022 року, у День української писемності та мови, з 11-ї до 12-ї години Українським радіо проводиться XХІІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Він звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Водночас наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення.

Авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту національної єдності стане українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України – Ада Роговцева. 

Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. Також у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.

Цього року, навіть попри повномасштабне вторгнення російської федерації, Всеукраїнський радіо диктант національної єдності стане провідною подією в Україні, що викликає величезний громадський інтерес, адже вона дозволяє всім охочим писати диктант, відчути себе єдиною потужною спільнотою через приналежність до нашого головного духовного скарбу – рідної мови.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень