A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Оголошено переможця І етапу обласного конкурсу на кращий захід з національно-патріотичного виховання

Дата: 01.11.2022 16:00
Кількість переглядів: 593

З метою формування національно-культурної ідентичності та патріотичного світогляду серед школярів 1 листопада було проведено І етап обласного конкурсу на кращий захід з національно-патріотичного виховання в освітніх закладах Решетилівської громади.

 

Конкурс проводився у таких номінаціях:

  • «Музично-театральна постановка»;
  • «Військово-спортивне шоу»;
  • «Історична реконструкція».

Участь в конкурсі брали чотири команди: «Обереги» (Калениківський ЗЗСО І-ІІІ ст., номінація «Музично-театральна постановка»), «Берегиня» (Малобакайський ЗЗСО І-ІІІ ст., номінація «Музично-театральна постановка»), «Моряки» (Шевченківський ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. академіка В.О.Пащенка, номінація «Військово-спортивне шоу»), та творча команда учнів та вчителів  Остап’євського ЗЗСО І-ІІІ ст. у номінації «Музично-театральна постановка».

 

За результатами загальної кількості балів в номінації «Музично-театральна постановка» І місце посіла команда учнів та вчителів Остап’євського ЗЗСО І-ІІІ ст., ІІ місце – команда «Обереги», ІІІ місце – команда «Берегиня».

Переможці візьмуть участь у ІІ етапі обласного конкурсу на кращий захід з національно-патріотичного виховання в м. Полтава.

Відеоробота, подана на конкурс творчою командою Остап'євського ЗЗСО І-ІІ ст. містить інформацію про життєвий шлях випускника місцевої школи 1998 року, воїна-захисника України, добровольця Андрія Бухала (Ворскли). У 2014 році він пішов добровольцем захищати рідну Україну, службу проходив у батальйоні «Айдар». 12 листопада 1918 року демобілізувався, повернувся у рідне село Остап’є, створив сім'ю. Був активним місцевим громадським діячем, волонтером, брав участь у місцевих виборах від партії «Свобода». 24 лютого 2022 року, в день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, звернувся до Решетилівського воєнкомату і добровольцем пішов захищати рідну країну від ворога. Загинув  18 серпня 2022 року на Харківському напрямку біля населеного пункту Мазанівка Донецької області. Нагороджений відзнакою «За службу та заслуги» ІІІ ступеня.

 

Під час створення відеопроєкту учні та викладачі не лише ознайомилися з біографією Героя, а й збирали спогади вчителів, вивчали поетичну творчість захисника, співпрацювали із волонтерською організацією «Полтавський батальйон небайдужих», передавали українським воїнам дитячі малюнки, обереги, листи від остап’євських юних козаків.

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень