A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

14 листопада – Міжнародний день логопеда

Дата: 14.11.2022 13:41
Кількість переглядів: 144

14 листопада відзначається День логопеда-дефектолога. На міжнародному рівні це професійне свято утвердилося в 2004 році і є значимим дотепер.

Мовлення – це найважливіша психічна функція, яка притаманна лише людині. Мовленнєва діяльність формується та функціонує в тісному зв’язку з усією психікою дитини, з різними її процесами. Розлади мовлення, які виникають під впливом патогенних факторів, самостійно не зникають, вони потребують логопедичної корекції.

Саме логопед працює з усіма порушеннями мовлення: загальним недорозвиненням мовлення; її відсутністю, порушеннями голосу, темпу і тембру мови, мовними відхиленнями внаслідок патології центральної нервової системи. На жаль, багато хто про це недостатньо обізнані і недооцінюють важливість своєчасної логопедичної допомоги. Рання діагностика мовленнєвих відхилень є запорукою успішних логопедичних занять.

У закладах освіти Решетилівської громади вчителі-логопеди працюють в ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника", Калениківському ЗЗСО І-ІІІ ст., Решетилівській філії І ступеню ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника" та Решетилівському ЗДО "Ромашка". 

Вітаємо з професійним святом наших педагогів! Зичимо їм невичерпної енергії, успіху в їх нелегкій праці, яскравих посмішок від дітей та поваги від колег!  

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень