A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Проведено навчально-тренувальні збори для вчителів предмету «Захист України»

Дата: 16.11.2022 21:08
Кількість переглядів: 249

16 листопада на базі ОЗ «Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника» відбулися навчально-тренувальні збори для вчителів предмету «Захист України». Захід відбувався у два етапи – теоретичної та практичної частини.

 

Знання предмету, володіння необхідними навичками з курсу та покращення якості його викладання в школах – на цьому акцентувала увагу начальник відділу освіти Алла Костогриз. Саме від вчителів залежить рівень підготовки учнів, адже національно-патріотичне виховання зараз має вийти на перше місце поруч з основними предметами. Тим більше, що цікавість до нього значно зросла в період воєнного стану, як у юнаків, так і у дівчат. Тому потрібно забезпечити максимальну подачу знань та відпрацювання їх на практиці.  

 

Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Вікторія Пащенко запропонувала підтримку з боку Центру, а також розповіла про можливі варіанти проведення предмету «Захист України» із залученням фахівців – психологів, медичних працівників.

 

Про матеріально-технічне забезпечення, а також вимоги до облаштування кабінетів «Захисту України» говорила спеціаліст відділу освіти Леся Пустяк. Вона ж наголосила на участі закладів освіти у дитячо-юнацьких військово-патріотичних іграх.

 

Практична частина зборів була спрямована на відпрацювання основних навичок та вмінь із військової підготовки: стройовий вишкіл, розбір/збір автомата, мінна безпека, стрілецька зброя та поводження з нею, домедична допомога в умовах бойових дій (тактична медицина).

 

Захід мав на меті посилити увагу до предмету «Захист України» та підвищити професійний рівень вчителів.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень