A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

«Енергія сердець освітян Решетилівської громади. Дякуємо захисникам!»

Дата: 29.11.2022 15:40
Кількість переглядів: 541

Чи існує час для добрий справ, вчинків і просто для благодійності? Ні, - скажете ви напевно. Бо це є як особиста справа кожного з нас, так і поклик душі. Але тим не менше, спонукати людей творити добро і надихати власним прикладом – це вже невеликий внесок у благодійність. Більше того, за останні 10 років ця ідея переросла в справжній глобальний рух, який надихає мільйони людей у всьому світі об’єднуватися заради добрих справ.

Мова йде про «Щедрий вівторок» (Giving Tuesday) – благодійний рух, який виник у 2012 році з простою ідеєю – спонукати людей творити добро. У 2018 році Україна підписала меморандум про співпрацю з головним офісом та стала 154 країною, що приєдналася до руху.

 

Метою Щедрого Вівторка є об’єднання людей навколо благодійності, розвиток культури благодійності серед українців та впровадження нової звички дарування. Будь-хто та будь-де може взяти участь та зробити внесок у благодійність так, як вважає за потрібне. Не існує жодних мінімальних вимог або обмежень щодо того, як робити добрі справи. Кожен акт благодійності має значення, тому що наша сила в спільних діях. Важливі кожен вчинок, кожна гривня та кожне слово.

 

У 2022 році Щедрий Вівторок проходить 29 листопада, і саме зараз ідеї цього дня на часі як ніколи раніше, адже благодійниками стали майже всі українці! Своєю незламністю, стійкістю, щирістю і добротою змогли показати всьому світові, що ми  – сильна нація і наше прагнення до волі не зламати! А ще ми змінили уявлення світу про явище філантропії та суспільну, щоденну і невтомну працю для майбутніх поколінь на благо нашої країни. І це не просто слова, а реальні вчинки волонтерів і звичайних людей, кошти мільйонів українців, партнерська допомога з-за кордону та багато іншого.

Відділ освіти Решетилівської міської ради теж не залишається осторонь благодійного руху. Окрім освітнього фронту, який вдається тримати на належному рівні в такий нелегкий час, ініціатив, які відбуваються в закладах освіти громади та інших викликів, з якими доводиться зіштовхуватися і долати їх, колектив відділу освіти також долучився до проведення Щедрого Вівторка.

«Енергія сердець освітян Решетилівської громади. Дякуємо захисникам!» – саме під такою назвою пройшов ряд активностей цього дня. Втім, підготовка до Щедрого Вівторка розпочалася значно раніше… Працівники відділу планували, організовували, готували, випікали, ліпили, вирізали, фарбували, прасували, пакували, додавали до всього щиру посмішку і позитивну енергетику, і, зрештою, ділилися добром.

Найперше – розпочали із виготовлення енергетичних поживних батончиків для наших захисників. Смаколики із горіхів, сухофруктів та печива стануть для наших воїнів смачною поживою та приємною згадкою про наш колектив. Готову продукцію передали до Решетилівської спілки ветеранів АТО.  

В Центри компактного проживання внутрішньо-переміщених осіб, що знаходяться в селах Пустовари та Сухорабівка ми вирішили передати набір свіжої домашньої випічки та чаю. Відділ освіти завжди дбає про потреби ВПО та намагається, враховуючи всі можливості, створити для них максимально комфортні умови.

Також в опорному закладі «Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника» відбулася культурно-розважальна програма «Теплом сердець єднаємо країну» для внутрішньо-переміщених дітей, що проживають на території нашої громади.  Захід передбачав проведення розваг з елементами національно-патріотичного виховання та проходив на кількох локаціях:

  • творча майстерня (виготовлення патріотичних оберегів);
  • спортивна (козацькі забави);
  • музична (руханки, гра на музичних інструментах);
  • гра на сучасних музичних інструментах (відтворення мелодій на музичних трубках);
  • психологічна підтримка (вправа «Свічка єднання» та караоке).

На кожній локації за виконані завдання діти отримували паперові сердечка, якими наприкінці всі разом «зігріли» Україну. Все це супроводжувалося виступами народного вокального колективу «Валентина» Будинку дитячої та юнацької творчості. По завершенню активностей діти отримали солодкі подарунки.

Ще один захід під назвою «Спокійне майбутнє, коли ми разом», який проходив у приміщенні ОЗ «Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника» мав на меті спілкування родин та дітей, чиї батьки зараз на війні, із практичними психологами Вікторією Пащенко та Юлією Козаренко. Зустріч відбувалася в теплому родинному колі із запашним чаєм та солодощами, діти були залучені до проведення арт-терапевтичних вправ, створювали дерево почуттів та переглядали мультфільм «Котигорошко».

Загалом благодійним рухом Щедрий вівторок було охоплено 56 дітей Решетилівської громади, залучено 15 волонтерів – учнів ОЗ «Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника» та 16 учасників народного вокального колективу «Валентина». На локаціях з учасниками активностей працювали Альона Понітайкіна, Марина Бреус, Наталія Вітер, Тетяна Омельченко, Людмила Яременко, Людмила Юхименко, Юлія Полонська та Марина Пантелей.

Про добрі справи хочеться розповідати голосно! Тому ми теж ділимося з усіма своїми враженнями від проведеного дня. Сподіваємося, що частинка нашого тепла зігріла дитячі серця та надовго залишиться в пам'яті кожного учасника заходу. Добро робити легко! Єднаймося заради України!

Більше фотографій можна переглянути в альбомі Щедрий вівторок 2022.

 

 

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень