A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Відбулося засідання Колегії відділу освіти

Дата: 22.12.2022 15:42
Кількість переглядів: 380

22 грудня відбулося засідання колегії відділу освіти Решетилівської міської ради. Начальник відділу Алла Костогриз ознайомила всіх із питаннями порядку денного.

 

Перше питання, яке заслухали присутні, стосувалося організації освітнього процесу в закладах освіти громади в умовах воєнного стану. Заступник начальника відділу освіти Олександр Полнобродський з даного питання повідомив, що першочергове завдання, яке постало перед закладами освіти цього року – це можливість облаштування захисних укриттів згідно чинних вимог та рекомендацій.

 

У 29 закладах із 30 наявних такі укриття вже є. Власні укриття мають 22 заклади освіти, 7 розміщені в захисних спорудах інших об’єктів господарювання. В наявних укриттях після сигналу «тривога» мають змогу перебувати близько 3 тис осіб, а це 69% від загальної кількості учасників освітнього процесу. До того ж, в деяких закладах площу укриттів можна розширювати й надалі. Станом на сьогодні всього було освоєно 768 тис. грн. на ремонт укриттів, облаштування входів і виходів, закупівлю обігрівачів, медикаментів, засобів індивідуального захисту, ліхтарів та ін. Особлива увага при ремонтах приділялася облаштуванню систем вентиляції та електроживлення. До поточних ремонтних робіт в укриттях були залучені як працівники закладів, так і батьки, будівельні організації. Наразі всі базові вимоги щодо укриттів виконано.

 

На майбутнє актуальним залишається питання можливості покращення та дооснащення укриттів. У планах створити укриття, які б охопили 100% учасників освітнього  процесу.

 

Досвідом роботи щодо особливостей організації освітнього процесу в умовах воєнного стану поділилася завідувачка Решетилівської філії І ст. ОЗ «Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника» Любов Москаленко. На прикладі свого закладу вона розповіла покроково про те, як розпочиналася навчання в укриттях, як проходило дозвілля, комунікація на всіх етапах процесу, психологічний стан дітей та ін.

 

У обговоренні взяли участь директор Покровського ЗДО ясла-садка «Барвінок» Юлія Кривко, директор Шевченківського ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. академіка В.О. Пащенка Віталій Кисельов та директор Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Павло Мосієнко.

 

Друге питання, яке розглядалося на засіданні колегії стосувалося плану роботи відділу освіти на 2023 рік. Керівник відділу акцентувала увагу на системній роботі всіх ланок освітнього процесу, оскільки злагоджена робота дає високий результат та показує гідний рівень освіти в Решетилівській громаді. 

 

План роботи відділу освіти на 2023 рік схвалено. Тримаємо освітній фронт далі. 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень