A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Учні Решетилівської громади пройшли тренінг з основ відеозйомки та монтажу в рамках «DECIDE Winter clubs. Ми вдома – в Україні»

Дата: 10.01.2023 17:11
Кількість переглядів: 557

У межах ініціативи Швейцарсько-українського проєкту DECIDE «DECIDE Winter clubs. Ми вдома – в Україні» 9-10 січня для дітей та підлітків Решетилівської громади було проведено тренінг з основ відеозйомки та монтажу.

Дводенний захід проходив на базі ОЗ «Решетилівський ліцей імені І.Л. Олійника» та мав на меті допомогти дітям та підліткам удосконалити власні компетентності у відеозйомці, опанувати базові навички монтажу, аби у подальшому мати змогу використовувати набуті знання не лише в розважальних, а й в навчальних цілях, чи, можливо, навіть дати поштовх до професійного самовизначення в майбутньому.

До проведення тренінгу була залучена команда тренерів Телерадіокомпанії «Інформаційно-рекламне телебачення – ПОЛТАВА» та спеціаліст Решетилівського відділу освіти Яна Арабова.

Перший день активностей був наповнений теоретичними знаннями, зокрема, учасники дізналися про види журналістики, інфопривід, як шукати теми для відео, створювати та структурувати сюжет, а також ознайомилися із перевагами зйомки на телефон, відеокамеру, квадрокоптер, технічним та програмним забезпеченням для монтажу (телефон чи комп’ютер), основами постановки кадру, світла тощо.

Друга частина тренінгу наступного дня була спрямована на закріплення попередньо отриманих знань на практиці. Це і робота на камеру (запис стендапу), і техніка проведення інтерв’ю, основи монтажу за допомогою мобільного додатку vn video editor, (виконання домашнього завдання), робота в командах над створенням власних відеороликів до 2 хв., їх презентація та обговорення результатів, фахові рекомендації та ін.

Два тренінгові дні пройшли швидко і насичено. Всього участь у заході взяли 77 учнів із 8 закладів освіти Решетилівської громади. Завдяки ініціативі Швейцарсько-українського проєкту DECIDE «DECIDE Winter clubs. Ми вдома – в Україні» зимові канікули проходять з користю, дають можливість здобути нові знання та отримати потрібні навички. Окрім того, враховуючи нинішні умови, це чудовий привід зібратися разом в дружньому учнівському колі та продуктивно провести вільний час. Так само, як це було і влітку з Summer Clubs, враження від яких досі лишаються в шкільних спогадах.

Також в лютому 2023 року планується проведення фестивалю відеоробіт на соціально важливу тематику. У його рамках команда від громади буде представляти короткометражну відеороботу на тему «Моя громада – мій дім», застосувавши всі навички та інструменти, яких навчилася під час активностей «DECIDE Winter clubs». Усі учасники отримають заохочувальні призи та подарунки!

Більше фотографій можна переглянути у альбомі.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень