A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Як проходитиме Національний мультипредметний тест у 2023 році: роз’яснення МОН

Дата: 20.01.2023 12:17
Кількість переглядів: 84

20 січня у Міністерстві освіти і науки України дали роз'яснення стосовно організації Національного мультипредметного тесту. Такий формат проведення вступного випробування для вступу до закладів вищої освіти був і минулого року. Про це розповів міністр Сергій Шкарлет: "Як і в минулому році, пропонуємо як альтернативу ЗНО провести вступне випробування у форматі удосконаленого НМТ. Найважливіше, на чому я завжди наголошую, – це безпека. Тому тест випускники складатимуть в один день".

 

Відомо, що тест проводитимуть у дві сесії. Основна сесія проходитиме у червні, додаткова — у червні-липні. У додатковій сесії зможуть взяти участь ті вступники, які з поважних причин не здали тестування під час основної сесії.

 

НМТ передбачатиме завдання з трьох предметів: обов'язково – українська мова та математика, один на вибір – історія України, іноземна мова, біологія, фізика чи хімія.

Для складання тесту буде відведено 180 хвилин, які вступник зможе розподілити на свій розсуд.

 

Міністр також наголосив, що випускники, які тимчасово перебувають за кордоном і бажають здобувати вищу освіту в Україні, мають можливість скласти НМТ у спеціально створених екзаменаційних центрах у багатьох країнах світу. Буде прикладено максимум зусиль, аби таких країн на час проведення тесту стало якнайбільше, і кожен випускник міг вступити до наших університетів.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень