A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

24 січня – Міжнародний День освіти

Дата: 24.01.2023 15:31
Кількість переглядів: 250

24 січня 2023 року світова спільнота вп'яте відзначає Міжнародний День освіти. Свято було вперше проголошено у 2018 році Організацією Об’єднаних Націй для відзначення ролі освіти для миру та розвитку.

ООН зазначає, що освіта є правом кожної людини, вона дає змогу забезпечити добробут у майбутньому. Однак близько 265 млн дітей і підлітків й досі не мають змоги піти до навчального закладу або закінчити школу.

Започаткувавши цей День, держави-члени ООН наголосили на важливості рівноцінної за якістю освіти на всіх рівнях. Усі люди повинні мати можливість для продовження освіти протягом усього життя. Це допомагало б їм набувати необхідних знань та навичок і дозволяло брати повноцінну участь у житті суспільства та робити внесок у забезпечення сталого розвитку.

Українська науково-освітянська громадськість приєднується до вшанування Міжнародного дня освіти і розглядає його в контексті формування орієнтирів стосовно визначення та корегування освітньої політики як на загальнодержавному рівні, так і у європейському, міжнародному вимірах. Також День освіти спонукає звірити стратегічні завдання та пріоритети для української науки, економіки, культури, освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень