A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Працюємо на результат в рамках швейцарсько-українського Проєкту DECIDE

Дата: 01.02.2023 17:52
Кількість переглядів: 660

Сьогодні, 1 лютого, Решетилівську громаду відвідала команда швейцарсько-українського Проєкту DECIDE, в рамках якого триває співпраця та введення передових ініціатив в галузі освіти. Координатори та експерти провели робочу зустріч з міським головою Оксаною Дядюновою, щоб обговорити стан впровадження Проєкту у Решетилівській ТГ та плани його реалізації на 2023 рік. Серед присутніх також були перший заступник міського голови Інна Сивинська, начальник відділу освіти Алла Костогриз, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Андрій Романов, спеціаліст відділу освіти Яна Арабова. 

Менеджерка Проєкту DECIDE Валентина Полторак зосередила увагу на розробці Стратегії розвитку територіальної громади та Стратегії розвитку освіти. Обидві є пріоритетно важливими, оскільки передбачають розширення можливостей для подальшого розвитку. Тому вже зараз потрібно активно працювати над постановкою робочих цілей та виконанням завдань. 

Начальник відділу освіти Алла Костогриз розповіла про актуальні питання роботи Піклувальної ради та висловила бажання щодо залучення її членів до навчання в рамках Проєкту. Відділ освіти зі свого боку також зацікавлений у міжмуніципальній співпраці ТГ.

З реалізацією шкільного громадського бюджету в громаді ознайомила учасників зустрічі спеціаліст відділу освіти Яна Арабова. Вона зазначила, що майже всі проєкти успішно реалізовані, у лютому передбачається завершення роботи.  

Крім того, обмінялися враженнями від впровадження КЗВ "Навчаємось жити в громаді", організацію літніх та зимових клубів, які є також ініціативою Проєкту DECIDE. Як зауважила Валентина Полторак, ідея з клубами показала себе настільки ефективно, що є всі передумови для їх продовження.   

Міський голова Оксана Дядюнова у свою чергу подякувала Проєкту за фінансову підтримку галузі освіти на рівні громади, за можливість залучати до роботи експертів та фахівців, за корисні ініціативи і за навчання представників органів місцевого самоврядування ТГ в подальшому.

Друга частина зустрічі відбулася на базі ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І Л. Олійника". Саме цей заклад та Покровський ОЗЗСО І-ІІІ ст. увійдуть до "першої хвилі" тих, хто займатиметься розробкою Стратегії розвитку закладу освіти та дорожньою картою її реалізації (напрям - Школа дієвої демократії). Крім того, експерти та координатори DECIDE побачили стан реалізації грантових проєктів в рамках ШГБ, акцентували увагу на створенні демократичного учнівського врядування, налагодженні міжнародної співпраці, обговорили ініціативи, які найближчим часом будуть запроваджені, а саме курс "Стаємо сильнішими разом!" (навчання вчителів та керівників закладів освіти, шкільних психологів, батьків).

Решетилівська громада вже сьогодні є прикладом успішної співпраці в рамках швейцарсько-українського Проєкту DECIDE. Це - нові можливості, знання, стимул розвиватися навіть в умовах воєнного стану. Важливо не зупинятися на досягнутих кроках, а й надалі працювати на результат. Наша молодь варта того, аби в неї інвестувати зараз! 

 

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень