A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Семінар-практикум для керівників ЗЗСО: «Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти: проведення самооцінювання освітньої діяльності школи»

Дата: 21.02.2023 18:50
Кількість переглядів: 921

Сьогодні, 21 лютого, в Решетилівській громаді з робочим візитом перебували фахівці Управління державної служби якості освіти у Полтавській області. На базі опорного закладу «Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника» начальник відділу інституційного аудиту Леонід Мироненко та головний спеціаліст відділу Ірина Тутак провели семінар-практикум для директорів ЗЗСО та їх заступників. Тематика зустрічі – «Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти: проведення самооцінювання освітньої діяльності школи».

Під час зустрічі фахівці звернули увагу освітян на ряд питань, які стосуються розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти (одна із компетентностей, яку має сформувати керівник) та на проведенні самооцінювання освітньої діяльності школи. Зокрема, присутні зробили огляд нормативної бази та методичних рекомендацій, проаналізували різницю між якістю освітньої діяльності та якістю освіти, зупинилися на перевагах посібника для керівника закладу «Абетка для директора». Остання відкриває для керівників нові можливості для професійного розвитку, є ефективним інструментом  для практичного впровадження та розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Також до уваги директорів шкіл онлайн-курс «Управління якістю освіти в школі» на платформі Prometheus.

Окрім того, директори ЗЗСО та їх заступники розглянули компоненти оцінювання освітніх та управлінських процесів закладу освіти, а саме: якими повинні бути кроки керівника до розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, написання положення, врахування сильних та слабких сторін, планування самооцінювання (можлива модель) за напрямками, обговорення результатів, звіт про проведення самооцінювання освітніх та управлінських процесів, тощо.

Практична частина передбачала роботу в групах. Чотири команди  освітян моделювали проведення процедури самооцінювання та готували для цього власний алгоритм дій.

В числі іншого фахівці Управління державної служби якості освіти у Полтавській області говорили про якість дистанційного навчання, тривалість синхронних онлайн-уроків, кількість домашніх завдань та спроможність учнів якісно засвоїти поданий матеріал. При цьому найголовніше в освітньому процесі – повага і увага до учня як до особистості, адже якісна освіта – запорука щасливого майбутнього наших дітей.

Паралельно проходила зустріч у відділі освіти, де заступник начальника відділу інституційного аудиту Олександр Чернобель та головний спеціаліст-юрисконсульт Лілія Гавриш спілкувалися із керівним складом в розрізі питання забезпечення якості освіти. Територіальна доступність якісної освіти, кадрове забезпечення шкіл, професійний розвиток вчителів, орієнтовні розпорядчі документи, дотримання законодавства з питань освіти в умовах воєнного стану – все це обговорювали з посадовими особами відділу освіти.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень