A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Активна і творча молодь – основа учнівського самоврядування в громаді!

Дата: 27.02.2023 17:41
Кількість переглядів: 666

27 лютого відділом освіти спільно із Центром професійного розвитку педагогічних працівників в онлайн-форматі проведено діалоговий майданчик «Дорожня мапа розвитку учнівського самоврядування у Решетилівській громаді».  Мета зібрання – залучити учнів до громадського життя міста, надати їм можливість вирішувати необхідні питання в межах своїх повноважень, самим ініціювати актуальні заходи та реалізовувати ідеї задля створення потужного молодіжного руху в громаді.

Під час зустрічі молоді й креативні лідери думок познайомилися та презентували роботу шкільного самоврядування у своєму закладі освіти, поділилися досвідом його організації, розповіли про діяльність осередку, успіхи та досягнення.

Наразі в закладах освіти Решетилівської громади учнівське самоврядування в 14 закладах представлено 2 республіками, 3 учнівськими комітетами, 1 радою школи, 5 міністерствами, 3 центрами лідерів. Їх робота проводиться за чотирма напрямками:

-громадсько-патріотичне виховання

- екологічне виховання

- військово-патріотичне виховання

- духовно-моральне виховання

При цьому заклади освіти повинні максимально сприяти і створювати всі умови для розвитку учнівського самоврядування.

Про організаційні аспекти та нормативну базу із учнями говорили спеціаліст відділу освіти Яна Арабова та консультант ЦПРПП Ігор Коваленко. Вони наголосили на необхідності створення молодіжного майданчика в громаді, до якого будуть долучені активні, творчі, цілеспрямовані, сповнені ідей і задумів лідери. Це має відбуватися на основі особистої зацікавленості учнів.

Педагогом-координатором учнівського самоврядування в громаді визначено Інну Пасішник, заступника директора Демидівського ЗЗСО І-ІІІ ст.

Вже на весняних канікулах заплановано провести офлайнову зустріч всіх лідерів шкільного самоврядування, серед яких буде обрано голову молодіжного руху.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень