A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Поетичний челендж від відділу освіти громади «Весна, життя, перемога!»

Дата: 21.03.2023 08:01
Кількість переглядів: 349

Всесвітній день поезії – це свято, яке за ініціативою ЮНЕСКО щорічно відзначається 21 березня. В українському календарі воно вперше з’явилося у 2004 році і відзначають його на державному рівні.

На  весь світ відомі пророчі, могутні слова Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Ліни Костенко, Василя Симоненка, Василя Стуса, Бориса Олійника, Павла Тичини. Разом із поезією ці імена увійшли в наше життя ще зі шкільних років і ми повсякчас несемо їх незгасимий вогонь із собою.

Кожен з нас знаходить у поезії щось своє, близьке і зрозуміле. В поетичних рядках – минуле і сучасність, віра й сподівання, проекція різноманітних моментів та емоцій, наше звернення до світу. Своєрідним закликом до відновлення внутрішньої сили став поетичний челендж від відділу освіти громади «Весна, життя, перемога!» до якого долучилися майже всі учасники освітнього процесу. Відтак перший день весни розпочався віршованими рядками. Бо навіть у найтемніші часи важливо знайти те, що підтримає нашу душевну рівновагу!

Сподіваємося, що ця невелика добірка поетичних рядків принесе читачам задоволення та, можливо, також надихне на творчі висоти.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень