A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Стан реалізації ШГБ-2022

Дата: 27.03.2023 10:30
Кількість переглядів: 239

ПРОЄКТ №1 Творча лабораторія для вивчення біології

 

Місце: Демидівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

 

Опис: Закуплено сучасне мультимедійне обладнання для кабінету біології, яке  дозволяє учням разом із учителями проводити повноцінні дослідження під час практичних та лабораторних робіт.

 

ПРОЄКТ №4 S.T.E.A.M classroom coeducation (Спільне навчання в класі S.T.E.A.M)

 

Місце: Калениківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

 

Опис: Мінімальний набір STEAM-обладнання, який показує, що навчання – це не нудна писанина на дошці, а веселий та пізнавальний процес. STEAM-освіта набуває популярності з кожним днем, адже допомагає розвивати в учнях креативність, жагу до навчання та працелюбність. Тепер навчальний заклад має можливість організовувати уроки з залученням відповідного обладнання.

 

 

ПРОЄКТ №5 Лаунж зона «Навчайся та відпочивай»

 

Місце: Піщанський заклад загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів імені Л. М. Дудки

 

Опис: Комфортна зона для відпочинку учнів під час перерв і не тільки. У лаунж-зоні можна поспілкуватися з однолітками, погратися, розслабитися та підняти собі настрій. Діти користуються цим простором ще перед початком занять, адже в заклад освіти діти приїжджають із трьох сусідніх сіл і їм потрібно чекати початку першого уроку понад годину. Зручна лаунж-зона допомагає учням налаштуватися на активну розумову діяльність після ранкового пробудження.

 

ПРОЄКТ №9 Шкільна велопарковка

Місце: Остап’євський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

Опис: Частина учнів та вчителів, працівників закладу використовують для пересування велосипеди. Прибувши до навчального закладу, залишають їх біля шкільного паркану. Майданчик для велосипедного паркування розрахований на 10 паркувальних місць. При облаштуванні паркувальних парапетів враховані технічні стандарти велосипедів для молодших учнів початкової школи та велосипедів для підлітків і дорослих. Майданчик безпечний, має гарний естетичний вигляд. Окрім того, створення велопарковки є стимулом до використання велосипедів для пересування. 

  ​​​​

ПРОЄКТ №11 Клуб аматорського вивчення англійської мови «EASY ENGLISH»

Місце: кабінет англійської мови Федіївської філії І-ІІ ступенів Покровського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів

 

Опис: Створення клубу англійської мови для зацікавлення дітей до її вивчення, показати необхідність англійської мови в сучасному світі та навчити втілювати здобуті знання на практиці. Вивчення англійської мови у клубі безкоштовне.

 

ПРОЄКТ №13 МедіаЛаб

Місце: Новомихайлівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступеня

Опис: У медіа лабораторії молодші учні оволодівають технікою створення мультфільмів, а учні середньої школи навчаються створювати телепрограми, які потім транслюватимуться на каналі в YouTube. Завдяки проєкту в закладі також є можливість знімати на камеру та монтувати шкільні заходи, відтак вони краще закарбуються в пам’яті учнів, учителів та батьків. 

 

ПРОЄКТ №16 Освітній хаб «BOOST Центр»

Місце: Шевченківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені академіка В.О. Пащенка

Опис: Створення освітнього та культурно-просвітницького хабу у фойє школи. У хабі можна проводити загальношкільні та позашкільні заходи, гурткову роботу, заняття для розвитку, перегляд та обговорення фільмів. Хаб – це середовище для спілкування, відпочинку, розваг та відновлення духовних і фізичних сил учнів.

 

ПРОЄКТ №18 Сучасні лаунж-зони в шкільних рекреаціях Покровського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів

 

Місце: Покровський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

 

Опис: Створення ігрової та творчої зони без інтернету. Це мобільний простір для відпочинку та креативного розвитку учнів, зокрема й учнів із особливими потребами. У лаунж-зоні діти можуть активно та цікаво відпочити від уроків, поспілкуватися з друзями та почекати шкільного автобуса, а вчителі проводять години спілкування, заняття гуртків, виставки робіт та зустрічі з батьками учнів.

  

ПРОЄКТ №21 Лаунж-зона відпочинку у школі

 

Місце: Облаштування холу (коридору) М'якеньківського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступеня з дошкільним підрозділом

 

Опис: Проєкт має на меті створення лаунж-зони в яскравих кольорах, наповнененої зручними м’якими меблями та столами. Діти в цьому просторі зможуть відпочити під час перерв або після уроків, відновити сили та почекати шкільного автобуса.

 

ПРОЄКТ №22 Простір світла та звуку для розвитку творчих здібностей молоді

 

Місце: актова зала Малобакайського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

 

Опис: Придбання акустичної системи та світлового обладнання для актової зали школи допоможе якісно проводити масові заняття, культурні та виховні заходи. Протягом навчального року заплановано провести близько двадцяти загальношкільних заходів із використанням нового обладнання. Завдяки цьому підвищиться залученість учнів, рівень їхньої культури та зацікавленості в мистецтві,  активізується шкільне життя, оскільки учні й учениці братимуть безпосередню участь у масових заходах школи.

 

ПРОЄКТ №23 Лаундж-зона «Навчання та дозвілля»

Місце: Кукобівська філія І-ІІ ступеня з дошкільним підрозділом Покровського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів

Опис: Простір другого поверху школи наповнився яскравими кольорами, сучасними м’якими меблями, мобільними столами та настільними іграми. Така лаунж-зона створює атмосферу емоційного релаксу, а це – прояв турботи про добре самопочуття учнів і змістовний відпочинок. Лаунж-зона – це місце, де діти можуть відпочити, поговорити та з користю провести час у колі однолітків.

 

ПРОЄКТ №24 Міні STEM-лабораторія в кабінеті біології

 

Місце: Потічанська філія І-ІІ ступеня ОЗ «Решетилівський ліцей імені І.Л.Олійника», кабінет біології

 

Опис: У кабінет біології закуплено матеріали та засоби для впровадження STEM-технологій в учбовий процес. Адже STEM-технології сприяють формуванню в дітей критичного мислення, навичок командної роботи та вміння застосовувати знання в повсякденному житті. 

 

ПРОЄКТ №27 Створення творчої майстерні з мультимедійної грамотності на базі медіастудії в школі

 

Місце: Глибокобалківський ЗЗСО І-ІІ ст. з дошкільним підрозділом

 

Опис: Створення творчої майстерні з мультимедійної грамотності, щоб учні могли якісно опановувати цифрові технології. Для цього придбано акустичну систему, підсилювачі, світломузика, відеокамера, мікрофони. У школі проводять культурні та просвітницькі заходи для учнів та жителів громади. Також автори проєкту планують створити інформаційний ресурс на сайті школи, у якому висвітлюватимуться результати реалізації проєкту та цікаві сторінки шкільного життя.

 

ПРОЄКТ №29 «Lounge» (ЛАУНЖ) - зона відпочинку в сучасних коридорах ліцею

 

Місце: опорний заклад «Решетилівський ліцей імені І.Л.Олійника»

Опис: Сім лаунж-зон у ліцеї – по дві на кожному поверсі та біля спортивної зали із м’якими зручними меблями – диванами, пуфами та банкетками. У цих зонах учні можуть якісно відпочити на перервах та почуватися комфортно. Також тут проводять позакласні заходи – конкурси, квести, зустрічі, ігри та тематичні дні з класним керівником, педагогом-організатором і психологом. 

 

ПРОЄКТ №30 Створення STEM-лабораторії

 

Місце: опорний заклад «Решетилівський ліцей імені І.Л. Олійника»

Опис: Для того, щоб підвищити рівень зацікавленості учнів у вивченні фізики закуплено лабораторні комплекти «Механіка», «Електродинаміка», «Молекулярна фізика і термодинаміка» та «Геометрична і хвильова оптика» з цифровими датчиками. Ці STEM-набори використовуватимуть для уроків фізики та гурткової роботи. Завдяки проєкту стало можливим проведення безпечних досліджень, спостережень та аналізів. 

 

ПРОЄКТ №31 Спорт-club

Місце: опорний заклад «Решетилівський ліцей імені І.Л.Олійника» 

Опис: Для створення кращих умов для занять спортом у ліцеї було закуплене спортивне обладнання. У навчальному закладі зроблено ремонт спортивного залу, працюють спортивні секції з волейболу, футболу та баскетболу. Була потреба у спортивному інвентарі. Реалізація проєкту дала можливість залучити 200 дітей та жителів міста до занять у спортивних секціях. Щороку на базі закладу проводиться понад 20 спортивних змагань із різних видів спорту серед ліцеїстів та жителів громади. Секції також зможуть відвідувати діти з особливими потребами.

 

Детальна інформація щодо витрат, внесків грантодавця (DECIDE) та грантоотримувача (ТГ) розміщена в Додатку №2

ДОДАТОК №2. до Договору про надання гранту на реалізацію громадських проєктів 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень