A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Учнівське самоврядування: лідерство, навчання, розвиток

Дата: 04.04.2023 14:45
Кількість переглядів: 445

Сьогодні на базі Покровського опорного закладу загальної середньої освіти відбувся івент учнівського самоврядування. Це перша офлайнова зустріч, яка зібрала разом як представників активу від шкіл (14 учнів), так і координаторів молодіжного руху.

Захід складався із кількох блоків. Перший і досить важливий –  вибори лідера учнівського самоврядування Решетилівської громади. Учасники івенту, ознайомившись із передвиборчими програмами кандидатів, взяли участь у таємному голосуванні. За його результатами лідером стала Софія Панасюк з Покровського ОЗЗСО І-ІІІ ст., яка і очолить осередок учнівського самоврядування в громаді.  Окрім того, на цю відповідальну «посаду» свої кандидатури подавали представниці ще двох закладів освіти – Валерія Арабова з ОЗ «Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника» та Ангеліна Степанова з Демидівського ЗЗСО І-ІІІ ст.

З метою планування роботи  Інна Пасішник, координатор лідерів учнівського самоврядування, ознайомила присутніх з  результатами  анкетування щодо стану та ролі учнівського самоврядування в закладах освіти громади.
 
Під час другого блоку  учасники заходу об'єдналися у дві групи – учні та педагоги. З молоддю працювали учитель ОЗ «Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника» Ігор Гмиря, координатор Інна Пасішник та спеціаліст відділу Яна Арабова. Ігор Гмиря провів міні-тренінг «Участь – це розподіл влади і відповідальності», де ознайомив  із правами, обов’язками та функціями членів учнівського самоврядування в громаді. На прикладі моделі Роджера Харта «Сходи участі» учениці обирали саме ту сходинку, на якій зараз знаходиться учнівське самоврядування в їхньому закладі освіти. Підсумком навчання стала розробка моделі ефективного парламенту лідерів учнівського самоврядування громади, де учасники детальніше вивчили, що таке  статут та планування.  
 
З педагогами працювали директор ЦПРПП Вікторія Пащенко та консультант Ігор Коваленко. Спільно обговорили вимоги до  оформлення презентацій, проведення публічного виступу та зробили аналіз презентацій діяльності шкільного самоврядування. 
 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень