A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Ефективність реалізації освітніх методик, гурткової роботи та інноваційного проєкту в закладах освіти громади

Дата: 27.04.2023 10:43
Кількість переглядів: 242

27 квітня відбулося чергове засідання колегії відділу освіти Решетилівської міської ради. Із чотирма питаннями порядку денного присутніх ознайомила головний спеціаліст відділу Ольга Купенко.


Про стан організації освітньої діяльності в Будинку дитячої та юнацької творчості доповідала директор Тамара Супрун. Вона зазначила, що у 2022-2023 н. р. гуртковою роботою в БДЮТ охоплено 212 вихованців. У закладі позашкільної освіти сформовано 18 груп, діє 10 гуртків. Організація освітнього процесу здійснюється відповідно до освітньої програми та річного плану роботи. Це дозволяє забезпечити повноцінний творчий розвиток дітей, про що свідчать їх численні досягнення та призові місця на різних конкурсах, змаганнях, виставках.

Про хід реалізації інноваційного освітнього проєкту в ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника" за темою "Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти в інформувала заступник директора з навчально-виховної роботи Жанна Рак. У вересні 2021-2022 н.р. навчатися до ліцею прийшли діти з Решетилівської філії І ступеня, які упродовж 4 років були учасниками проєкту з пілотування НУШ у початковій школі. Тому проєкт діє далі з урахуванням всіх попередніх напрацювань та приносить успішні результати, які відзначають не лише педагоги, а й батьки та учні.

Спеціаліст відділу Леся Пустяк звернула увагу на виконання закладами освіти ст. 30 Закону України "Про освіту" та інформаційну відкритість кожного з них. Зокрема, мова йшла про офіційні вебсайти та їх змістовне наповнення, адже саме наявність такої вебплатформи формує інформаційно-освітнє середовище закладу освіти. При цьому важливо дотримуватися законодавчих вимог, подавати оперативно інформацію про події, розміщувати матеріали, які будуть корисними для гостей та всіх учасників освітнього процесу.

Сучасними освітніми методиками та технологіями, станом їх впровадження в освітній процес закладів дошкільної освіти ділилися директор Шевченківського ЗДО ясла-садка "Світлячок" Юлія Грунь та директор Колотіївського ЗДО ясла-садка "Лелеченька" Людмила Пархоменко. Вони розповіли про використання мнемотехніки, методику розвитку творчих здібностей на заняттях з малювання, технології фізичного виховання дітей "Театр фізичного розвитку та оздоровлення дітей" та ін.

Питання порядку денного розглянуто у повному обсязі та взято до уваги, спланована подальша робота за відповідними напрямками.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень