A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Підручники для НУШ: чи будуть 5, 6 і 7 класи повністю забезпечені навчальними матеріалами цього року

Дата: 13.07.2023 10:45
Кількість переглядів: 145

В умовах повномасштабної війни питання забезпечення підручниками школярів 5, 6 і 7 класів НУШ відійшло на другий план. І хоч ситуація досі залишаються складною, однак, як стверджує секретарка освітнього комітету Верховної Ради Наталя Піпа, цього року все набагато краще. Втім, проблема з повним забезпеченням все ще залишається.

Для 5 класу вже надруковано:

  • 100 % підручників із математики та української мови;
  • 74 % підручників із “Природничих наук”“Пізнаємо природу” й “Довкілля”.

Варто зазначити, що на друк підручників з української літератури, історії України, іноземних мов і зарубіжної літератури для 5 класу коштів не виділяли. Однак, за підрахунками, на це потрібно 722 млн гривень.

Для 6 класу НУШ цього року планують надрукувати орієнтовно 4 769 768 підручників із географії та підручники для дітей з особливими освітніми потребами, зокрема мова йде про книжки зі збільшеним шрифтом. Останні вже переклали на мови національних меншин.

На підручники для 6 класу загалом виділили 703 млн гривень, проте цієї суми недостатньо, аби повністю закрити потреби школярів. Як зазначила Наталя Піпапотрібно ще 321 млн гривень.

Найбільш проблемним залишається пілотний проєкт НУШ у 7 класі. Щоб забезпечити підручниками 8 тисяч учнів необхідно 47 млн гривень, яких немає.

Крім того, частина виділених коштів піде на друк підручників інтегрованих курсів кримськотатарською мовою для учнів 5 та 10 класів.

Джерело: Нова українська школа


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень