A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Вихованці Решетилівського центру туризму четвертий рік поспіль підкорюють українські Карпати

Дата: 10.08.2023 09:32
Кількість переглядів: 83

"Кожного року решетилівська молодь має ходити в гори!" - з упевненістю говорить директор Решетилівського центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Павло Мосієнко. Четвертий рік поспіль вихованці позашкільного закладу освіти не зраджують цій меті!

Цьогоріч похід був вдвічі довший і відчутно важчий ніж зазвичай. Але це не зупинило вісім юнаків та дівчат, учнів ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника" та РПАЛ ім. Боровенського. Серед дітей - підготовлені вихованці гуртків "скелелазіння" та "спортивне орієнтування", які знали і розуміли складність походу. З них троє пішли у подорож вперше!

П'ять днів (4 ночівлі). Перехід з с. Бистриця (Івано-Франківська область) до міста Ясіня (Закарпатська область) через Братківський та Свидовецький гірські хребти (загалом 51,5 км). Сумарний набір висоти 2192 м. Сумарний спуск 2300 м. Найбільший набір за день 695 м (3 день), найбільший спуск 702 м (4 день), найбільший перепад висот за день 625 м вгору і 571 м вниз (2 день), найдовша відстань за день 14.5 км (4 день).

Маршрут пролягав з с. Бистриця - Братківський хребет і найбільша вершина гора Велика Братківська 1788 м - витік р. Чорна Тиса - пол. Околе - пол. Ріпта Апшинецька - г. Ріпта - г. Татарука - г. Трояска - г. Геришаска 1762м - озеро Геришаска - траверс закарпатським туристичним шляхом, хребтом під вершинами Ворожеска, Великий Котел, Крачуняска, Стіг - гірсько-лижний курорт Драгобрат - м. Ясіня.

Решетилівським туристам вдалося переночувати в карпатському лісі, розкішній полонині, біля найбільшого високогірного озера українських Карпат та на полонині в околицях м. Ясіня.

"Знайшли залишки старого чехословацького кордону, "зацінили" нашестя відпочиваючих, та "підкорювачів" на Свидовецькому хребті... Вдоста об'їлись щедрим урожаєм чорниці та малини. Познайомились з дітьми вівчарів на одній з полонин що "наколядували" у нас цукерок та багато всякого, що разом з досвідом автономного походу та фантастичних краєвидів залишиться в пам'яті нашої активної учнівської молоді", - ділиться враженнями у мережі фейсбук керівник походу. 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень