A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Організація безпечного інклюзивного освітнього процесу в закладах освіти у 2023-2024 навчальному році

Дата: 05.09.2023 16:44
Кількість переглядів: 297

5 вересня відділом освіти спільно з Центром професійного розвитку педагогічних працівників було проведено дві діалогові сесії для учасників професійних спільнот асистентів вихователів та вчителів. Онлайн-зустріч відбулася в рамках освітянської діалогової платформи «Акценти 2023-2024 н.р.»

Директор ЦПРПП Вікторія Пащенко зосередила увагу педагогів на аспектах організації інклюзивної освіти, зокрема наголосила на створенні безпечного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами та методичних рекомендаціях, якими варто керуватися під час планування своєї роботи з дітьми в інклюзивних групах та класах.

Наразі в Решетилівській громаді 88 дітей з особливими освітніми потребами, які перебувають на обслуговуванні в Інклюзивно-ресурсному центрі Терешківської сільської ради. 10 з них відвідують інклюзивні групи в ДНЗ, інші навчаються в інклюзивних класах ЗЗСО. На початок 2024 року заплановане відкриття ІРЦ у м.Решетилівка, тому діти отримуватимуть корекційні послуги вже у своїй громаді.

Педагогам рекомендовано реорієнтувати свою роботу, знаходити нові шляхи супроводу дитини з ООП, взаємодії з батьками. При цьому важливими залишаються напрямки безпеки, поведінки дітей в укритті та підтримки власного ресурсу.

Для обміну корисною інформацією у сфері інклюзивної освіти та використання освітніх платформ асистентам доцільно перебувати у єдиному інформаційному середовищі. Це дозволить своєчасно орієнтуватися у законодавчих змінах та комунікувати з колегами професійної спільноти.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень