A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Оголошено конкурс на призначення Стипендії імені Героя України Андрія Конопльова

Дата: 02.10.2023 11:07
Кількість переглядів: 330

З метою увіковічення і вшанування подвигу Героя України Андрія Конопльова, старшого сержанта, стрільця – помічника гранатометника 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, стимулювання учнівської та студентської молоді закладів освіти Полтавщини до проходження військової служби в лавах Збройних Сил України, громадської, національно-патріотичної, волонтерської, самоврядної діяльності 
засновано стипендію імені Героя України Андрія Конопльова для учнів, студентів закладів освіти Полтавщини.

Стипендія імені Героя України Андрія Конопльова для учнів, студентів (курсантів) закладів освіти Полтавщини діє на території Полтавської області та призначається:

− учням закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти – не більше 10 стипендій;

− студентам (курсантам) закладів вищої та фахової передвищої освіти – не більше 10 стипендій.

Кандидатами на призначення Стипендії можуть бути:
- учні 7-11(12) класів (в окремих випадках учні інших класів за рішенням Комісії з визначення стипендіатів стипендії імені Героя України Андрія Конопльова) закладів загальної середньої освіти, закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які:
• є членами гуртків (секцій) з військово-патріотичного виховання, учасниками військово-шефської роботи, які беруть активну участь у проведені спільних заходів з військово-патріотичного виховання;
• мають високі досягнення в оволодінні військово-прикладними навичками та предмету "Захист України";
• мають досягнення, що являють собою приклад героїзму;
• посіли призові місця в обласних етапах військово-патріотичних ігор, змагань, конкурсів та інше.

- студенти (курсанти) закладів вищої та фахової передвищої освіти, які:
• мають вагомі результати успішності з основних дисциплін бойової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу;
• мають високі досягнення в оволодінні військово-прикладними навичками;
• беруть активну участь в громадській діяльності та волонтерському русі;
• мають досягнення, що являють собою приклад героїзму.

Подання стипендіатів здійснюється шляхом самовисування або за поданням керівника закладу освіти.
Документи для участі у Конкурсі приймаються до 15 жовтня.

Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитися у Положенні (нова редакція).

Матеріали подаються за адресою: 36014, місто Полтава, вул. Соборності, 64-ж, каб. 4.6а, Полтавська академія неперервної освіти ім. М.В. Остроградського.

Електронна адреса: maksumenkoandre@gmail.com 

Для довідки: 

Конопльов Андрій Анатолійович народився 29 квітня 1977 року. Закінчив Лубенське професійно-технічне училище №12, де отримав спеціальність зварювальника. Проживав у м. Пирятин Полтавської області. Працював у Пирятинській філії ПАТ «Лубнигаз». 7 серпня 2014 року Андрій Конопльов став на захист Батьківщини в лавах Збройних сил України. Після проходження навчання у військовій частині А3990 проходив службу в 128 окремій гірсько-піхотній бригаді на посаді стрільця-помічника гранатометника. З 10 листопада 2014 року по 23 січня 2015 року у складі 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, старший сержант Конопльов брав участь в антитерористичній операції. Зокрема виконував бойові завдання на взводному опорному пункті у районі села Нікішине в Шахтарському районі Донецької області. За весь період участі в АТО постійно виконував бойові завдання на передовій. Неодноразово брав участь у супроводі техніки, яка доставляла боєприпаси, озброєння, військово-технічне майна та продовольство на взводний опорний пункт.

23 січня 2015 року в черговий раз незаконні збройні формування здійснили наступ на взводний опорний пункт, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю, танки та артилерійські обстріли. Старший сержант Андрій Конопльов ніс службу на визначеній йому позиції, першим побачив ворожі танки противника, які вели вогонь по позиції. Підняв особовий склад відділення, сповістив командира взводного опорного пункту. В умовах, пов’язаних з ризиком для життя, не вагаючись, діяв впевнено, самовіддано: з РПГ-7В здійснив декілька влучних пострілів та знищив один із ворожих танків противника, потім зумів підбити другий танк незаконних збройних формувань. Але цей танк здійснив постріл, і в результаті прямого попадання танкового снаряда Андрій загинув. Завдяки діям Андрія Конопльова, який заради збереження життя бойових побратимів пожертвував своїм, наступ противника було відбито, позиції утримано, а противнику нанесено значних втрат, в тому числі у живій силі. Андрію було 37 років. 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень