A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Вчителі фізкультури ЗЗСО громади взяли участь у семінарі-практикумі щодо проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед учнів "Пліч-о-пліч"

Дата: 25.10.2023 12:54
Кількість переглядів: 706

З метою популяризації спорту серед здобувачів освіти в Україні та незалежного виконання ініціативи Глави держави у 2023-2024 н.р. планується проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед учнів та студентів "Пліч-о-пліч".  З цієї нагоди 25 жовтня у відділі освіти було проведено семінар-практикум для вчителів фізкультури ЗЗСО Решетилівської громади, на якому педагоги у професійному колі обговорили ряд ключових завдань:

  • збільшення кількості спортивних заходів серед школярів, які не займаються спортом професійно (психоемоційна підтримка засобами спорту);
  • відволікання шкільної молоді від негативних явищ (формування лідерських якостей як важливого чинника у забезпеченні здорового способу життя); 
  • підтримка у закладах загальної середньої освіти системи фізичного виховання (збільшення чисельності учнів, які матимуть доступ до регулярних занять спортом);
  • подальше залучення фізично обдарованих школярів до занять у закладах спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю (покращення спортивного іміджу Решетилівської громади та загалом області). 

Разом із тим вчителі ознайомилися із форматом проведення проєкту на рівні Полтавської області, видами спорту, які увійшли до переліку, етапами проведення змагань та складом потенційніих учасників (учні ЗЗСО від 10 до 15 років).

Спеціаліст відділу освіти Яна Арабова звернула увагу вчителів на Стратегію розвитку фізичного виховання та спорту здобувачів освіти, а також на проведення у закладах Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів та учениць  "Шкільні ігри". Звітність та контроль за виконанням є обов'язковими!

Наостанок професійної зустрічі освітяни спланували фізкультурно-оздоровчі заходи, які будуть організовані та  проведені на рівні громади протягом навчального року.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень