A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Стартували освітні онлайн-зустрічі по обміну досвідом "Учитель учителю"

Дата: 08.11.2023 17:57
Кількість переглядів: 248

Сьогодні, 8 листопада, розпочалися освітні онлайн-зустрічі по обміну досвідом "Учитель учителю". Попередньо на курс зареєструвалося близько 80 освітян Решетилівської громади, які прагнуть підвищити свій рівень знань та професійного зростання. Загалом план-графік передбачає проведення п'яти тематичних зустрічей по завершенню яких, за умови виконання всіх практичних завдань, учасники отримають сертифікати. 

Перше заняття, яке проводив консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ігор Коваленко, було присвячене темі "Штучний інтелект - асистент сучасного учителя". Чи використовують освітяни інструменти штучного інтелекту в роботі та як оцінюють його стрімкий розвиток в освіті - з'ясовували безпосередньо під час зустрічі. 

Інструментів ШІ є досить багато, аби задовольнити навіть найвибагливіших користувачів. Вони прості у використанні, переважно англомовні (що не є перешкодою завдяки Google-перекладачу), бувають як безкоштовні так і платні, що відкриває необмежені можливості. Проте варто пам'ятати, що інструменти ШІ постійно вдосконалюються, текстові запити мають бути конкретними і максимально чіткими, до отриманих результатів варто відноситися критично, та, за можливості перевіряти їх чи адаптувати.

Консультант ЦПРПП познайомив педагогів із можливостями ШІ та способами його застосовування під час проведення уроків. Зокрема, штучний інтелект можна використовувати для створення та редагування зображень, генерації звуку та мелодій, відео та анімацій, аналізу текстів та документів, створення креативних матеріалів, завдань і проведення досліджень, для спрощення матеріалу та пояснення для дітей, створення  презентацій тощо.

Освітяни під час онлайн-зустрічі закріплювали знання, виконуючи практичні завдання з використанням інтерактивної дошки Padlet, а також отримали корисні посилання для глибшого вивчення тематики та застосування в роботі.

Протягом листопада в рамках курсу також будуть розглянуті наступні теми:

  • "Створення відео в смартфоні: техніки та секрети" (Юлія Ніколаєнко, учитель початкових класів Решетилівської філії І ст. ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника")
  • "Використання сервісу Flinga для освітньої взаємодії" (Тетяна Шуть, учитель початкових класів Потічанської філії І-ІІ ст. ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника")
  • "Технологія створення вебквестів для урізноманітнення методів навчання" (Інна Пасішник, учитель основ здоров'я Демидівського ЗЗСО І-ІІІ ст.)
  • "Ефективне використання онлайн платформ для дистанційного оцінювання знань" (Олена Литвин, учитель інформатики ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника").

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень