A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Лідери учнівського самоврядування "Рада UR" взяли участь у тренінгу "Безпечний молодіжний простір"

Дата: 18.11.2023 14:00
Кількість переглядів: 365

Що таке безпечний молодіжний простір? Як створити для молоді середовище спілкування, соціальних ініціатив, особистого розвитку, навчання, творчості та активного дозвілля? Відповідь на ці та інші питання шукали 17 листопада разом із лідерами учнівського самоврядування "Рада UR" під час практичного тренінгу "Безпечний молодіжний простір". 

Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Вікторія Пащенко ознайомила учасників із поняттям "психологічна безпека". У свою чергу підлітки поділилися своїми думками: з чого складається психологічна безпека, як її можна охарактеризувати, та продіагностували свій рівень особистого благополуччя в незвичайних умовах в закладах освіти.

Інспектор ювенальної превенції Маргарита Козир акцентувала увагу на такому явищі як булінг. Вона розглянула із членами учнівського самоврядування чотири види булінгу: економічний, кібербулінг, фізичний, психологічний. Працюючи в групах, учасники більш детально зупинилися на кожному із видів, виявляли їх ризики і небезпеку, яку вони становлять в молодіжному середовищі.

Спеціаліст відділу освіти Яна Арабова показала присутнім, як можна креативно та творчо підійти до організації певної дати на рівні як закладу освіти, так і в межах власного населеного пункту. Чудовим прикладом та своєрідним путівником для цього став "Календар фантастичних подій" на грудень 2023. У ньому багато подій, до організації і підготовки яких може долучитися активна молодь громади. Завершуватимуть плеяду заходів у день різдвяних привітань, коли безпосередньо пройде обмін вітаннями між закладами освіти. За перебігом подій можна буде слідкувати у соціальних мережах.

Кожен день може стати трішки фантастичним, якщо навіть у такий нелегкий час повірити у диво і допомогти нашим дітям створити свій безпечний і цікавий простір.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень