A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Тренінгове заняття "Освітній центр медіаграмотності: фейки та маніпуляції"

Дата: 17.01.2024 18:44
Кількість переглядів: 318

17 січня Центром професійного розвитку педагогічних працівників було проведено друге тренінгове заняття з циклу "Освітній центр медіаграмотності" для педагогів закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Решетилівської громади. Тематика зустрічі стосувалася фейків та маніпуляцій.

Сьогодні освітяни виконували багато практичних вправ задля покращення навичок розпізнавання фейків та маніпуляцій, дізналися, як перевіряти інформацію на достовірність фактів, щоб не потрапити на інформаційний гачок. Працюючи у групах, на реальних прикладах розбирали різні види фейкових новин, маніпулювання з боку медіа, їх вплив на громадську думку. Вправи "Вправний водій", "Два пілоти", "Правда/вигадка", "Як зловити фейк" та інші додали учасникам позитивного настрою та стали родзинкою активностей. 

Безпека та критичне мислення, вміння розпізнавати інформаційні меседжі залишаються важливими та актуальними в умовах сьогодення, тому необхідно постійно дбати про власну інформаційну гігієну та не потрапляти під вплив маніпуляторів.

Курс "Освітній центр медіаграмотності" передбачає ще одне тренінгове заняття, протягом якого освітяни розглянуть тему "мова ворожнечі" в сучасному інфопросторі.  



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень