A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Відбулася зустріч професійної спільноти учителів української мови та літератури

Дата: 20.02.2024 17:45
Кількість переглядів: 187

У рамках реалізації проєкту ЦПРПП “Професійні спільноти як цінний ресурс для підтримки освітян в умовах воєнного часу”, 20 лютого учителі української мови та літератури закладів загальної середньої освіти громади зібралися на зустріч на базі ОЗ “Решетилівський ліцей імені І.Л. Олійника”.

Захід передбачав практичну та теоретичні частини. Спочатку педагоги ознайомилися з інструментарієм для виявлення та подолання освітніх втрат і розривів на платформі “Всеукраїнська школа онлайн” (ВШО). Своїм досвідом роботи з інструментами поділилася Марія Прокопенко, вчителька М’якеньківського ЗЗСО І - ІІ ступенів з дошкільним підрозділом. Вона детально розповіла про особливості реєстрації на платформі як педагога, так і учнів, а також наочно показала особливості первинного та вторинного діагностування у п'ятих, сьомих та дев'ятих класах. Окрім того, було відмічено, що на ВШО розміщуються не лише діагностувальні тести, але й безліч уроків з тем, завдань для перевірки знань та інших навчальних ресурсів по кожному з класів. Педагоги, працюючи за гаджетами, змогли відпрацювати виконання тестів та розглянути детальний звіт за результатами роботи.

Не менш важливим стало обговорення модельних програм та підручників для майбутнього сьомого класу Нової української школи. Світлана Клюка та Валентина Трапезнікова, учителі української мови та літератури ОЗ “Решетилівський ліцей ім. І.Л.Олійника”, що пілотують НУШ цьогоріч, поділилися досвідом роботи щодо використання програм та підручників, рекомендованими МОН України. У ході діалогу, колеги обговорили представлені для вибору підручники, виокремили плюси та мінуси кожного з них, щоб обрати саме той, який буде найзручніший та цікавий для дітей.

Після цього, Ірина Непийпа - координатор професійної спільноти, учителька Глибокобалківського ЗЗСО І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом, поділилася “родзинками” проведення позакласних заходів з предмета, зокрема провела гру “Мовний ревізор”.

Завершальним етапом стала робота в групах, під час якого освітяни працювали з роздатковим матеріалом, який також може бути використаний при підготовці позакласних заходів чи інших активностей для здобувачів освіти. 

Зустріч педагогів стала чудовою можливістю для обміну досвідом, набуття нових знань та практичних навичок, адже передбачала спілкування та творчу співпрацю, сприяла розвитку професійної компетентності вчителів української мови та літератури.

Джерело: ЦПРПП



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень