A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Відбулася зустріч професійної спільноти вчителів інформатики

Дата: 13.03.2024 13:57
Кількість переглядів: 178

12 березня 2024 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників Решетилівської міської ради проведено онлайнову зустріч, яка об'єднала  активну спільноту вчителів інформатики. На ній педагоги обговорили питання, що стосуються актуальних проблем та перспектив розвитку  викладання предмета в сучасних умовах.

Актуальним та необхідним кроком є впровадження та активне використання проєкту "Оновлена інформатика - IT-студії". Ця ініціатива, що реалізується за сприяння Міністерства освіти та науки та Міністерства цифрової трансформації України, має на меті модернізувати викладання інформатики, зробити його цікавішим, практичним та орієнтованим на потреби суспільства. Ірина Байбуза, учителька ОЗ “Решетилівський ліцей імені І.Л. Олійника”, поділилася своїм досвідом пілотування проєкту. Також інші колеги  розповіли про використання розроблених матеріалів на власних  уроках.

Олена Литвин, координаторка професійної спільноти та Олександр Василенко, учитель інформатики Покровського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів, проаналізували активність та результати участі учнів у цьогорічному  другому та третьому етапах олімпіад з інформаційних технологій та інформатики, обговорили складність завдань та особливості підготовки до змагань. Це дало можливість  визначити  сильні та слабкі сторони,  визначити   план подальшої роботи  з обдарованими дітьми.

Віталій Гнида, учитель Малобакайського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, підсумував  участь учнів у конкурсі з інформатики та комп'ютерного мислення “Бобер”, що відбувся минулого року. Акцентував на тому, що подібні конкурси є дієвим способом зацікавити здобувачів освіти, розвивати їх логічне мислення та креативність.

Зустріч стала цінним майданчиком для обміну досвідом, генерування нових ідей та спільного пошуку шляхів удосконалення викладання інформатики в динамічному освітньому просторі сьогодення.

За інформацією ЦПРПП



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень