A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Тренінгове заняття "Освітній центр медіаграмотності: мова ворожнечі - як запобігти та подолати"

Дата: 29.03.2024 13:33
Кількість переглядів: 241

29 березня Центром професійного розвитку педагогічних працівників було проведено заключне тренінгове заняття з циклу "Освітній центр медіаграмотності" для педагогів закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Решетилівської громади. Тематика зустрічі стосувалася мови ворожнечі, способів її розпізнавання та уникнення.

Мова ненависті/ворожнечі – це будь-яка комунікація, зокрема, у вигляді зображень, відео, пісень тощо, у мові, письмі чи поведінці, що є агресивною або такою, що використовує принизливі чи дискримінаційні висловлювання стосовно особи чи групи просто на основі того, ким вони є. 

Освітяни протягом заняття дізналися ключові аспекти проявів мови ненависті, визначили суть поняття "стереотип" та "упереджене ставлення", обговорили ситуації, де найчастіше зустрічається мова ворожнечі та як можна зробити зміст інформації нейтральним по відношенню до групи людей чи окремо взятої особи.

Працюючи у групах, на реальних прикладах учасники тренінгу навчалися критично мислити та уникати вживання мови ненависті у повсякденному житті. Для цього вони пройшли ряд вправ та завдань, які були спрямовані на пошук оптимальних шляхів подолання хейтспічу.

Наостанок учасники тренінгу обмінялися думками та емоціями, які супроводжували їх протягом всього курсу, пригадали найцікавіші його моменти. Сьогодні "Освітній центр медіаграмотності" успішно завершився.  Педагоги, які брали участь у заняттях та провели їх у своїх закладах (на вибір) отримають сертифікати.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень