A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Команда Піщанського закладу освіти - переможець І етапу Чемпіонату з основ підприємництва "Крок до бізнесу"

Дата: 05.04.2024 10:46
Кількість переглядів: 416

Знання ринкових механізмів прийняття підприємницьких рішень, формування вміння орієнтуватися на сучасному ринку товарів та послуг, підвищення обізнаності в питаннях підприємництва, виховання громадянської позиції та усвідомлення власної ролі у підвищенні якості життя в контексті європейських стандартів - все це про Чемпіонат області з основ підприємництва "Крок до бізнесу", І етап якого відбувся серед команд ЗЗСО громади 5 квітня у відділі освіти.

Найголовніше завдання трьох команд - перемогти в конкурентній боротьбі, одержавши найбільший прибуток. У грі змагалися команди таких закладів: ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника", Покровський ОЗЗСО І-ІІІ ст. та Піщанський ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Л.М. Дудки.

Традиційно Чемпіонат відбувався у формі економічної ділової гри – комп’ютерної симуляції, яка являє собою покроковий бізнес-симулятор, у якому команда-учасник керує віртуальним підприємством, що діє в умовах конкуренції з командами-суперниками. При цьому на комп’ютері відображається докладна інформація про результати діяльності підприємства на кожному кроці гри у вигляді управлінських та економічних звітів.
Учасники гри приймають управлінські рішення для забезпечення прибуткової діяльності підприємства.

Ігровий курс складається з умовних періодів часу (квартали). У кожному періоді кожна команда приймає підприємницьке рішення з питань діяльності підприємства: покупка товарів, продаж продукції декількох видів, оплата праці, найм або звільнення працівників, реалізація продукції в умовах конкуренції. На підставі прийнятих рішень кожною командою за допомогою комп’ютера моделюється нова економічна ситуація на ринку, яка вимагає прийняття нового рішення.

За результатами гри та рішенням журі цьогорічним переможцем І етапу Чемпіонату стала команда "Лізара" Піщанського ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Л.М. Дудки, яка досягла найвищого показника діяльності, ІІ місце посіла команда "Грація" ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника", ІІІ місце дісталося новачкам Чемпіонату, команді "Шо за БІЗНЕС?" Покровського ОЗЗСО І-ІІІ ст.

Вітаємо переможців та команди, які спробували себе в конкурентній боротьбі! Такі заходи не лише тренують управлінські якості учнівської молоді, але й об'єднують задля досягнення спільного результату. 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень