A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Тренінг для учителів початкових класів "НУШ: відповідаємо на виклики"

Дата: 20.04.2024 12:24
Кількість переглядів: 159

Не зважаючи на примхливу погоду за вікном, по-справжньому тепла та затишна атмосфера панувала 19 квітня у відділі освіти, де проходив тренінг для учителів початкових класів "НУШ: відповідаємо на виклики". Тренерами заходу виступили начальник відділу освіти Алла Костогриз, директор ЦПРПП Вікторія Пащенко та заступник завідувача Решетилівської філії І ступеню, координатор професійної спільноти вчителів початкових класів Лариса Деркач.

Реформа НУШ, попри дію військового стану, не зупиняється. Вона невпинно йде далі, приймаючи виклики сьогодення та труднощі під час впровадження. Проте не можна не відзначити її переваг та успіхів, яких вдалося досягти за цей час. Про це говорили під час тренінгу учителі 3-х класів закладів освіти Решетилівської громади. У колі однодумців вони ділилися своїми враженнями та розповідали про шлях, який вже пройдено та засвоєні освітні практики. 

Працюючи в групах, освітяни в ігровій формі виконували вправи, які стосувалися оцінювання дитини ("оцінювання без знецінювання"), створювали фотоколаж "як це було?", активно долучались до обговорення успіхів та викликів, наповнювали ресурсний наплічник та ін. Це дало змогу учасникам дізнатися цікаві ідеї, розповісти про власні емоції, налаштуватися на подальшу роботу та взаємодію.

Загалом навчальний цикл, який складається із чотирьох модулів, спрямований на підвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності вчителів другого циклу початкової школи щодо реалізації завдань нового Державного стандарту початкової освіти відповідно до основних напрямів державної політики у цій галузі.

Навчання передбачає опрацювання таких тем згідно модулів:

  1. Реалізація діяльнісного підходу 
  2. Формувальне оцінювання навчальних досягнень учнів
  3. організація освітнього процесу в умовах інклюзивного навчання
  4. Використання цифрових технологій та технологій дистанційного навчання

По завершенню начання та самостійного опрацювання завдань після кожного модуля на учасників чекає фінальне тестування та отримання сертифікату про підвищення кваліфікації від Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В. Остроградського.


 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень