A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Старшокласники закладів освіти громади пройшли підготовку в рамках навчально-польових зборів

Дата: 17.05.2024 10:55
Кількість переглядів: 385

З метою формування у здобувачів освіти життєво-необхідних  знань, умінь і навичок щодо захисту України в умовах надзвичайних ситуацій, а також оборонної свідомості, готовності до національного спротиву, розуміння суспільної значущості військової служби, мотивації до набуття необхідних компетентностей у сфері безпеки та оборони для учнів 11-х класів закладів освіти Решетилівської громади було проведено триденні навчально-польові збори

Перед тим, як розпочати навчання учні вшанували пам'ять загиблих військових-земляків біля Алеї Слави хвилиною мовчання. Безмежна вдячність і шана тим, хто віддав своє життя за мир майбутніх поколінь.

Згідно плану занять першого дня старшокласники проходили тренування на дронах. Зокрема під час теоретичної частини учні розглянули різновиди БПЛА, сфери та особливості їх застосування; класифікацію за будовою та призначенням; симулятори та пульти керування; правила виконання польотів; аеронавігаційні карти та ін. Практична частина навчання передбачала здійснення навчальних польотів на дронах під наглядом оператора та керування ними на симуляторі.

Другого дня учасники навчально-польових зборів проходили стройову, тактичну та вогневу підготовку, вивчали загальні поняття, знайомилися із сучасними військовими технологіями, відпрацьовували навички взаємодії у складі двійок, трійок, бойових груп, а також надання домедичної допомоги в умовах бойових дій.

Основи медичних знань та тактичної медицини більш поглиблено вивчали третього дня. Було розглянуто найпоширеніші види травм: при порушенні дихальних шляхів, пораненнях, при травмах окремих анатомічних ділянок. Старшокласники діяли згідно протоколу MARCH та вчилися надавати першу медичну домомогу під час кровотеч, в зоні тактичних умов та евакуації. 

Фото без опису

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень