A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Наздоженемо: долаємо освітні втрати

Дата: 21.08.2024 10:57
Кількість переглядів: 557

Освітяни Решетилівської громади на старті до нового навчального року. Для успішного планування роботи важливим є завдання виявити та подолати освітні втрати. На сьогодні це одна із проблем, яка потребує вирішення, оскільки вони негативно впливають на майбутні можливості та розвиток здобувачів освіти. 

З 19 по 21 серпня у рамках масштабного проєкту “Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат” за ініціатив Громадської спілки “Освіторія”, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Міністерством освіти і науки України (МОН) були проведені дводенні навчальні тренінги для вчителів української мови та літератури, а також природничих наук - хімії та біології.

Навчання для професійних спільнот педагогів проходило у два етапи: дистанційний та очний. Офлайнові зустрічі відбулися у ОЗ “Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника” та зібрали понад 50 освітян. Сертифіковані тренерки ГО “Освіторія” - Марина Лебідь та Євгенія Дорошенко.

Впродовж навчання педагоги з’ясовували причини навчальних втрат із вказаних предметів, розбирали значення понять “навчальні втрати” та “навчальні розриви”, в мікрогрупах опрацьовували інструменти, форми та методи, за допомогою яких можливо подолати прогалини у навчанні здобувачів освіти. 

- В умовах сьогодення потрібно зацікавити дітей, мотивувати до навчання, визначити як це буде відбуватися, - говорить Марина Лебідь. - Окрім того, учні не просто повинні додатково вчитися, щоб подолати освітні втрати, а й вміти при цьому критично мислити, визначати головне і другорядне, правильно міркувати.  

За результатами проходження тренінгів вчителі отримають сертифікат про підвищення кваліфікації та практичні навички організації освітнього процесу в нестабільних умовах.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень