A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

В опорних закладах освіти громади стартувала програма "Пілотування та впровадження системи супроводу учнів у виборі професій" в рамках напряму "DECIDE: ПРОФТЕХ"

Дата: 01.10.2024 20:25
Кількість переглядів: 137

З початку навчального року в закладах освіти 10 громад-партнерів швейцарсько-українського проєкту DECIDE стартувала програма "Пілотування та впровадження системи супроводу учнів у виборі професій" (за методологією JOBS Цюрихського педагогічного університету) для учнів 8-9 класів. 

Два опорні заклади освіти нашої громади - ОЗ "Решетилівський ліцей І.Л. Олійника" та Покровський ОЗЗСО І-ІІІ ст. також беруть участь у програмі, підтримуючи новий напрям "DECIDE: ПРОФТЕХ", ключовим завданням якого є пілотування моделей співробітництва влади, освіти та бізнесу задля створення системи карʼєрного супроводу молоді з фокусом на професійне спрямування.

23 серпня та 20 вересня 2024 року відбулися перші тренінги для вчителів із методики впровадження навчально-дидактичних матеріалів, що пілотуються. А щоб працювати було легко і творчо заклади освіти-учасники пілотування отримали дидактичні бокси, що містять: фломастери, магніти, блокноти та маркери для фліпчарту, папір, стікери, ручки екоторбинки та ін. 

Опорні заклади вже зараз працюють за програмою "Пілотування та впровадження системи супроводу учнів у виборі професій" та разом із Решетилівським професійним аграрним ліцеєм імені І.Г.Боровенського - переможцем конкурсного добору до напряму "Підтримка реформи професійної освіти в Україні" швейцарсько-українського проєкту DECIDE планують подальшу спільні заходи для молоді. 

Попереду ще багато роботи: інтерактивні методи навчання, виконання практичних завдань з учнями, заповнення портфоліо, знайомство з різними галузями та ін. "DECIDE: ПРОФТЕХ" - це інноваційний підхід, який допоможе молоді зорієнтуватися у розмаїтті сучасних спеціальностей та знайти свій шлях, а також зробити перші кроки до свідомого вибору майбутньої професії. 

Запуск напряму "DECIDE: ПРОФТЕХ" став можливим завдяки підтримці і партнерству Уряду Швейцарії, Швейцарського агентства з розвитку та співробітництва та Посольства Швейцарії в Україні.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень