A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Решетилівської міської ради

Учасники літнього клубу "Сонечко" здійснили агро-екскурсію до тепличного комплексу в селі Вітрова Балка

Дата: 09.08.2023 15:14
Кількість переглядів: 185

Агро-екскурсії в рамках літніх активностей Summer clubs "Ми вдома - в Україні" продовжуються. І цього разу учні літнього клубу "Сонечко" Новомихайлівського ЗЗСО І-ІІ ст. відвідали Білицьку територіальну громаду, село Вітрова Балка. Саме там юні учасники мандрівки познайомилися з Іриною Бабич – успішною фермеркою з Полтавщини.

Вона подала бізнес-ідею та стала переможницею конкурсу гранту "Курс на Незалежність", який впроваджується у партнерстві з агропромхолдингом Astarta-Kyiv, благодійним фондом "Повір у себе", урядом Німеччини - Федеральне міністерство економічної співпраці і розвитку (BMZ) та німецьким банком розвитку DEG. 

Вигравши грант, жінка отримала тепличний комплекс з обігрівом взимку. Зараз, в літній сезон, Ірина займається вирощуванням огірків, перцю, помідорів, а в планах - вирощування розсади овочів та полуниці. Також вона реалізовує частину вирощеної продукції безкоштовно для потреб громади.

Під час екскурсії фермерка поділилась досвідом роботи в теплицях, мотивувала дітей до вивчення агрономії, показала роботу зрошувальної системи, а наприкінці зустрічі пригостила всіх морозивом і запашними динями. Найближчим часом цікаву локацію також відвідають учні Потічанської філії І-ІІ ст. та Шевченківського ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. академіка В.О.Пащенка.

Як починалися агро-екскурсії можна дізнатися ТУТ



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень